Afrikansk al-Qaeda truer Frankrig

Al-Qaeda afdelingen i Nordafrika, der indtil nu ikke har spillet nogen rolle i terroraktionerne i Frankrig, truer med aktioner.

Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Terrornetværket al-Qaedas afdeling i Nordafrika, forkortet AQIM, har udstedt en terrortrussel mod Frankrig. Ifølge CNN erklærer gruppen, at Frankrig skal betale prisen for dets »vold mod muslimske lande og deres hellighed«.

Erklæringen, der er offentliggjort på en islamistisk hjemmeside, siger, at så længe Frankrig angriber muslimske lande som Mali, Syrien og Irak, og samtidig lader landets medier underminere profeten Muhammed, så er vil Frankrig udstille sig selv og være i farezonen.

Al-Qaeda i Nordafrika har indtil nu ikke spillet nogen rolle eller blevet sat i forbindelse med terrorangrebene sidste uge i Paris, hvor 12 mennesker mistede livet, da brødrene Cherif og Said Kouachi angreb det satiriske magasin Charlie Hebdo.

Begge brødre har været i Yemen i 2011 og trænet i våbenbrug hos al-Qaeda På den Arabiske Halvø, forkortet AQAP. Det blev bekræftet søndag af kilder i Yemen over for Reuters.

Den tredje gerningsmand i terrorangrebene, den afrikanskfødte Amedy Coulibaly, havde forud for sin gidseltagning i en jødisk butik i Paris og nedskydningen dagen før af en kvindelig politibetjent og en gadefejer, svoret troskab på en video mod terrorbevægelsen Islamisk Stat og dets såkaldte kalifat.

Selv om det er blevet hævdet, at de to terrorbevægelsen ikke er allierede, så kan deres sympatisører altså angiveligt samarbejde på lokalt plan.

Den franske forsvarsminister udkommanderede mandag 10.000 soldater til at bevogte strategiske mål i Frankrig, mens indenrigsministeren udkommanderede 5.000 politibetjente, der blandt andet skal beskytte landets 700 jødiske skoler mod angreb.