Afghanske soldater er skudt af kolleger ved kontrolpost

Taliban mistænkes for at stå bag en nedskydning af otte soldater i den sydlige del af Afghanistan.

Soldater foran hospital, der i torsdags blev angrebet af talibanere iført lægekitler. De forklædte talibanere angreb militærhospitalet i Afghanistans hovedstad, Kabul, og dræbte snesevis. Reuters/Omar Sobhani Fold sammen
Læs mere

Mindst otte afghanske soldater er blevet dræbt af deres egne i provinsen Zabul i det sydlige Afghanistan.

Lokale embedsmænd i landsbyen Shinkay siger, at to soldater pludselig vendte deres våben mod deres kolleger ved en kontrolpost.

Det skal være sket natten til lørdag.

- De tog derpå våben, ammunition og et køretøj og kørte væk for at slutte sig til Taliban, siger Haji Asadullah Kakar, et medlem af provinsrådet i Zabul.

En talsmand for provinsens guvernør bekræfter nedskydningen og siger, at myndighederne er i gang med efterforskningen.

I de seneste år har den militante, islamiske bevægelse Taliban rekrutteret soldater i sikkerhedstjenesten for netop at gennemføre insiderangreb som det, der ser ud til at være sket ved kontrolposten i landsbyen Shinkay.

Det er ikke kun den afghanske hær, der har været mål. Også politistyrken er blevet ramt af sådanne angreb, og det er udenlandske styrker også.

I januar blev andre otte politifolk dræbt af deres kolleger i den nordlige Faryab-provins.

I slutningen af december skød talibanere iført politiuniformer fem afghanske soldater ved en kontrolpost i Sha Wali Kot-distriktet i Kandahar-provinsen.

/ritzau/dpa