Afghansk Taleban fordømmer skolemassakre

Den afghanske del af terrorbevægelsen Taleban bifalder ikke det angreb, som tirsdag kostede 141 mennesker livet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AFGHANISTAN: Det virker ikke til, at den pakistanske afdeling af terrorbevægelsen Taleban har clearet tirsdagens blodige angreb på en skole i det nordlige Pakistan med Taleban i Afghanistan.

En talsmand for sidstnævnte kommer onsdag med noget, der ligner en fordømmelse af tirsdagens massakre i Peshawar.

»Det forsætlige drab på uskyldige mennesker, børn og kvinder strider imod noget grundliggende i islam,« siger Zabihullah Mujahid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Og det bør ethvert islamisk organ og enhver regering tage med i overvejelserne i kølvandet på angrebet, opfordrer Taleban-talsmanden.

Taleban i Afghanistan og Pakistan er to særskilte bevægelser, der dog har det tilfælles, at de arbejder for at vælte regeringerne i deres respektive lande for at etablere en islamisk stat.

Angrebet på skolen i det nordlige Pakistan blev udført af seks Taleban-krigere, som nåede at dræbe 141 personer, inden de selv blev dræbt.

I kølvandet på angrebet, der kostede 132 børn livet, har Pakistans premierminister, Muhammad Nawaz Sharif, valgt at genindføre dødsstraf i terrorsager.

»Indtil og medmindre landet bliver renset for terrorisme, vil den her krig ikke stoppe, det bør ingen være i tvivl om. Vi har også talt med Afghanistan, og vi vil bekæmpe terrorismen sammen,« siger han ifølge den pakistanske avis Dawn.

Premierministeren har erklæret tre dages landesorg efter massakren.