Afghansk regering undersøger dødsrygter om Taleban-leder

Et udateret foto, som angiveligt viser den afghanske taliban-leder, Mullah Omar. Ifølge de seneste fra højtstående afghanske regerings-kilder er Mullah Omar angiveligt død for to år siden.  EPA/HANDOUT Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AFGHANISTAN: Afghanistans regering er onsdag eftermiddag i gang med et undersøge, om der er hold i forlydenderne om, at Talebans leder, Mullah Omar, skulle være død, skriver Reuters.

Tidligere på dagen citerede britiske BBC afghanske embedsmænd for at sige, at den mytiske enøjede leder skulle være død.

Mullah Omar er ikke set offentligt siden 2001, hvor Talebans regime blev væltet af en amerikanskledet invasion i kølvandet på terrorangrebene 11. september.

Det er langt fra første gang, at Mullah Omar er blevet rapporteret død - og hver gang er rygtet blevet tilbagevist. Senest i april i år, hvor Taleban udsendte en erklæring om, at lederen var i live. Denne gang er det dog første gang, at højtstående kilder i den afghanske regering bekræfter dødsfaldet.

Ifølge de seneste forlydender skulle han være død for godt to-tre år siden.

Mullah Omar har længe været efterlyst af USA, der i første omgang udlovede en dusør på ti millioner dollar til den, der kunne afsløre Taleban-lederens bopæl. Efter Islamisk Stats erobringer i Syrien og Irak samt Abu Bakr al-Baghdadis udnævnelse til kalif har USA desuden sat en dusør på ti millioner dollar på hans hoved.

BNB