Afghansk redningsaktion i gang

Officielle kilder fra Afghanistans regering oplyser, at den har startet en aktion, der skal redde de 21 sydkoreanske gidsler, som Taleban har truet med at dræbe.

Den afghanske regering har igangsat en storstilet redningsaktion, for at befri de 21 kristne sydkoreanske hjælpearbejdere, som talibansoldater holder fanget, skriver Reuters.

Ifølge Reuters sker aktionen med høj risiko, da gidseltagerne har delt gidslerne op i små grupper og holder dem fanget forskellige steder i området..

Distrikschefen for Qarabagh i Ghazni-provinsen, Khowja Seddiqi, siger til Reuters, at den afghanske regeringshær har smidt løbesedler ned over det område, hvor redningsaktionen skal finde sted, så befolkningen kan nå at forlade deres huse, inden det store slag finder sted.

Taliban-soldaternes seneste tidsfrist udløb klokken 9.30 dansk tid, men de seneste oplysninger tyder på, at de 21 gidsler fortsat er i live.

For to uger siden blev 23 koreanske hjælpearbejdere taget til fange, hvorefter Taleban rejste krav om, at Sydkorea skulle trække sine soldater ud af Afghanistan.

Siden har talebanerne henrettet to af gidslerne og foreslået en byttehandel, så tilfangetagne taleban-soldater bliver udvekslet med de 21 sydkoreanske gidsler. Men det har Afghanistans regering afvist.