Advokat: Trump-undersøger fik adgang til ulovlige mails

Advokat siger, at der skulle have foreligget en dommerkendelse i forbindelse med udlevering af e-mails.

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller og hans stab har i deres undersøgelser af præsident Donald Trumps valgkampagne og dens mulige forbindelser til Rusland ulovligt modtaget titusindvis af e-mails, siger en advokat for Trump. Scanpix/Saul Loeb Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller og hans stab har i deres undersøgelser af præsident Donald Trumps valgkampagne og dens mulige forbindelser til Rusland ulovligt modtaget titusindvis af e-mails. Det siger en advokat for Trump.

I et brev til et kongresudvalg skriver advokaten Kory Langhofer, at Muellers stab ulovligt fik adgang til privat materiale. Det skriver nyhedshjemmesiden Axios.

Det private materiale kommer fra regeringsorganet GSA, som står for indsættelsen af nye præsidenter og magtoverdragelsen fra en afgående administration til en ny.

Langhofer siger, at der skulle have foreligget en dommerkendelse i forbindelse med udleveringen af de mange mails.

En talsmand for Mueller siger i en kommentar, at alle nødvendige hensyn er taget i undersøgelsesprocessen.

I sidste uge nedtonede den amerikanske vicejustitsminister, Rod Rosenstein, betydningen af, at en FBI-agent talte nedsættende om Trump i nogle sms'er.

Republikanske politikere har optrappet deres angreb mod Mueller på grund af sms'erne. De mener, at de tyder på udbredt antipati mod Trump blandt advokater og agenter, der deltager i undersøgelserne af Trump og hans stabs mulige forbindelser til Rusland.

Rosenstein sagde imidlertid, at Mueller reagerede prompte og fjernede FBI-agenten fra efterforskningen, da han fik kendskab til sms'er, hvor Trump blandt andet blev omtalt som »en kraftidiot.«

Efterforskningen under Muellers ledelse har blandt andet haft fokus på den tidligere kampagnechef Paul Manafort, den udenrigspolitiske rådgiver George Papadopoulos og den forhenværende sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

/ritzau/Reuters