Advokat klar til global jagt på danske redaktører

Den saudiske advokat Faisal Yamani er klar til en international juridisk offensiv mod de danske aviser, der ikke vil undskylde for Muhammed-tegningerne. Dansk advokat skal hjælpe Yamani.

Fra venstre ses advokat Jacob C. Jørgensen og advokat Faisal Yamani. Fold sammen
Læs mere
Foto: NABIL MOUNZER/EPA

Danske aviser risikerer nu at blive slæbt for retten ved domstole over hele verden, hvis de ikke undskylder for at have trykt Muhammed-tegningerne.

Det står klart, efter at den saudiske advokat Faisal Yamani har samlet et internationalt hold af advokater til at hjælpe sig i kampen mod de danske medier.

Yamani har offentliggjort sine planer ved en pressekonference på Hotel Phoenicia Intercontinental i Beirut, hvor han glædede sig over, at dagbladet Politiken som det første danske dagblad har erkendt sine fejl.

- Avisen har undskyldt og lovet, at man ikke igen vil fornærme muslimer, skriver Yamanis advokatkontor i sin pressemeddelelse efter pressemødet i Libanon.

Under pressekonferencen var Yamani flankeret en dansk, en tysk og en russisk advokat, der skal skal hjælpe med at føre ’Profet-sagen’.

Yamani kalder i sin pressemeddelelse efter mødet de øvrige danske avisredaktører for ’fjendtlige’, og han varsler ’mange juridiske sager’ i bestræbelserne på at sikre ’meget store erstatninger’ på vegne af sine klienter – de angiveligt små 95.000 efterkommere af profeten Muhammed, som han siger, at han repræsenterer.

Den danske advokat, der var tilstede i Beirut, er Jacob C. Jørgensen, der er partner i advokatformaet Philip i København. Berlingske.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jacob C. Jørgensen.

Advokat Jesper Rothe, bestyrelsesformand i advokatfirmaet Philip, ønsker ikke at kommentere sagen.