Advarsel mod blodige påske-ritualer

Husk stivkrampe-vaccinationen, før du lader dig korsfærste.

Fernando Mamangan, en fillipinsk bonde, har ladet sig nagle til korset under et påskeritual nord for Manila. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den fillippinske sundhedsminister Francisco Duque gav Langfredag sine landsmænd en opfodring om at være forsigtige under de traditionelle passions-optog, hvor Jesu lidelseshistorie genopføres i anledning af påsken.

Duque råder blandt andet til, at man sørger for at have en frisk stivkrampevaccination, hvis man planlægger at blive naglet til et kors. Det er desuden vigtigt, at man kun bruger rene og ubrugte søm til korsfæstelser.

Flagellanter opfordres til kun at bruge vel-vedligeholdte piske og redskaber på ryg og lemmer, og alle deltagere rådes til at omgås de blodige sår efter almindelige hygiejneregler.

Ministeren siger til nyhedsbureaet AFP, at han på ingen måde ønsker at forhindre befolkningen i at udføre de ofte meget blodige påske-ritualer. De er en vigtig del af soningsprocessen for de angrende, siger han. Formålet med advarslen er udelukkende at forhindre deltagerne i at ende på hospitalet.

Fillippinernes ærkebiskop Paciano B. Aniceto hælder dog en smule salt i såret ved at advare sin menighed mod at lade kommercielle interesser forplumre den sonende ånd i påsken. Han antyder, at nogle af de blodige passions-ritualer mest udføres for at trække penge ud af turister.

Fillippinerne har verdens tredjestørste katolske befolkning. Passions-optog og passionsspil afholdes af katolikker i hele verden, men nogle lande har i særlig grad tradition for selvpineriske ritualer.