Adskillige jøder dræbt under økseangreb i synagoge

Israels premierminister mener, Hamas er ansvarlig. Han vil sætte hårdt mod hårdt.

Foto: AHMAD GHARABLI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: To formodede palæstinensere har kort efter daggry tirsdag morgen angrebet en synagoge i Jerusalem, hvor de bevæbnet med knive og økser har slået mindst seks personer ihjel, inden de selv blev dræbt af israelsk politi.

Angrebet er det mest dødbringende i den hellige by siden 2008, skriver Reuters, som beretter, at det fandt sted under morgenbønnen i synagogen et ultraortodokst kvarter i det vestlige Jerusalem.

»Vi anser det for at være et terrorangreb,« siger Micky Rosenfeld, der er talsmand for Israels politi.

Politiet vurderer, at mindst en af de to dræbte gerningsmænd stammer fra Østjerusalem, hvor der hovedsagligt bor palæstinensere. Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, tøver ikke med at anklage den palæstinensiske bevægelse Hamas og den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, for at bære deres del af ansvaret, fordi de ifølge Netanyahu har opfordret palæstinenserne til vold.

»Det her er det direkte resultat af en tilskyndelse til vold, som Hamas og Abu Mazen (som Mahmoud Abbas også kaldes, red.) står bag. En opfordring, som det internationale samfund på uansvarlig vis har ignoreret,« siger han i en pressemeddelelse, hvor han fortsætter:

»Vi vil svare igen med hård hånd på det brutale drab på jøder, der kom for at bede, og som blev dræbt af nederdrægtige mordere.«

Ifølge Reuters bliver drabsmændene hyldet i palæstinensisk radio som martyrer, og Hamas har også rost angrebet. Samtidig lyder der angiveligt også lovprisninger af gerningsmændene fra moskeernes højttalere i Gaza.

Volden er igen og igen blusset op i Jerusalem i den seneste tid, og den ulmende konflikt mellem israelere og palæstinensere har atter fået ny næring og skabt frygt for, at en voldelig optrapning af konflikten er nært forestående.

Fem israelere og en udlænding på besøg i Israel er inden for den seneste tid blevet kørt over og dræbt eller er blevet stukket ihjel af palæstinensere. Sideløbende er et tocifret antal palæstinensere blevet slået ihjel, flere af dem er anklaget for selv at have dræbt israelere først.