Adonis reddede sit eget hus

Det er næsten umuligt at trække vejret i den lille bjerglandsby Pisa, hvor flere beboere ventede forgæves på brandmyndighedernes hjælp.

Beboere i landsbyen Platanos 350 kilometer fra Athen forsøger at beskytte sig selv mod røgen ved at trække vejret gennem et vådt håndklæde. Foto: John Kolesidis/Reuters Fold sammen
Læs mere

En flok meget ophidsede borgere har stillet sig op foran den nedbrændte kirke i bjerglandsbyen Pisa godt fire timers kørsel fra Athen. Et tv-hold er netop kommet til byen for at indfange indtrykket af et område, som ikke var lige så vigtigt som det nærliggende Olympia.

Ti huse er brændt ned i løbet af weekenden og én er omkommet i byen, som kun huser 500 indbyggere.

Luften er mættet af røg og solen aftegner sig som en svag orange kugle på himlen. Folk er rystede og har svært ved at trække vejret. Så svært, at de bliver nødt til at bære iltmasker.

Adonis Zissis har selv været i gang med at slukke ilden i sit hus. Flammerne nåede at fortære halvdelen, men alligevel føler han sig heldig.

- Jeg slukkede ilden med en håndsprøjte og 20 liter vand, fortæller den 56-årige bygningsarbejder og retter samtidig harsk kritik mod brandmyndighederne.

- Der var ikke nogen hjælp at hente, da jeg ringede til brandvæsenet. De havde nok travlt med at koncentrere sig om Olympia, siger Adonis Zissis.

De små bjergveje der løber op mod Pisa ligger normalt i et naturskønt område som i dag er omgivet af forkullede træer. Det brænder stadig fra de største af dem.