Absalon affyrede skud mod pirater

Besætningen på et fragtskib gik under dæk, da de blev angrebet af pirater ud for Somalia. Absalon skræmte piraterne væk, entrede skibet og overtog styringen.

Det danske flådeskib Absalon modtag tidligt i morges signal om, at fragtskibet Ariellavar under angreb af pirater. Her patrulje ved en tidligere lejlighed. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske flådeskib Absalon modtag tidligt i morges signal om, at fragtskibet Ariella var under angreb af pirater.

Ariella, der sejler under Barbadosflag, befandt sig 35 sømil fra Absalon, som netop er indsat i NATO-flådestyrken, der jagter pirater ud for Somalia.

LÆS OGSÅ: Danske soldater stormer piratskib

Absalon sendte en helikopter mod Ariella, og observerede herfra en båd - et skiff  - med syv formodede pirater, oplyser Søværnets Operative Kommando.

Både fra helikopteren og fra Absalon blev der affyret varselsskud for at standse angrebet, som ser ud til at være blevet afbrudt.

LÆS OGSÅ: Her er den nye chef for NATOs piratjægere

Et specialteam bordede Ariella, der sejlede uden mandskab på broen. Mandskabet på Ariella havde under angrebet forskanset sig nede i skibet, så Absalons folk overtog kontrollen på broen og gik i gang med at undersøge resten af skibet for pirater.

Der er ikke indtil videre blevet fundet fremmede ombord, og Ariellas besætning er nu ved at tage kontrollen over skibet igen, så de danske søfolk kan komme tilbage på Absalon.