Årsdag: Mange dræbt under egyptisk uro

Sikkerhedsstyrker og demonstranter tørnede sammen i flere egyptiske storbyer på årsdagen for opstanden mod Hosni Mubarak.

Demonstranter råber slagord under søndagens demonstrationer i Kairo. De markerede årsdagen for den opstand i 2011, der førte til præsident Hosni Mubaraks fald. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMED SHOKRY ALGARNOUSSI/ALMAS

EGYPTEN: Mindst 17 mistede ifølge Reuters livet i Egypten under uroligheder i flere storbyer.

Det skete i forbindelse med store demonstrationer i anledning af årsdagen for opstanden som i 2011 bragte præsident Hosni Mubarak til fald.

Ifølge myndighederne er flest blevet dræbt i Marariya, der er en forstad til Kairo, hvor det islamistiske Muslimske Broderskab står stærkt, men ifølge en talsmand for sundhedsministeriet, er mindst 17 blevet dræbt over hele Egypten.

Sikkerhedsstyrker var udkommanderet i storbyerne og brugte ifølge rapporterne voldsom magt, herunder skydevåben, over for demonstranterne, der heller ikke holdt sig tilbage.

Bevæbnede mænd åbnede ifølge Reuters ild mod en gruppe sikkerhedsstyrker, der bemandede et checkpoint ved pyramiderne, og dræbte to af dem, mens en bombe sårede to politifolk ved en af Kairos sportsklubber.

Seks demonstranter mistede desuden livet i byen Alexandria i det nordlige Egypten.

Årsdagen blev ifølge Reuters en prøve på de liberale og islamistiske aktivisters styrke over for regeringen og præsident al-Sisi, hvor sikkerhedsstyrker afspærrede alle tilkørselsveje til den ikoniske Tahirplads, der var centrum for de demonstrationer, der førte til Mubaraks fald.