A$AP Rocky takker sine fans for støtte under fængsling

Rapper tiltalt for vold i Sverige er taknemmelig for, at byretten i Stockholm har ladet ham rejse hjem til USA.

Stockholm. På bare en halv time fik et opslag på rapperen A$AP Rocky's Instagram-profil flere end 750.000 likes og knap 38.000 kommentarer fredag aften.

I opslaget udtrykker han sin taknemmelighed over netop at være blevet løsladt fra sin varetægtsfængsling i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Den amerikanske musiker har siden begyndelsen af juli været varetægtsfængslet, sigtet og efterfølgende tiltalt for vold.

»Tak af hele mit hjerte til alle mine fans, venner og enhver rundtom i verden, som har støttet mig i de forgangne uger.«

»Jeg kan ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er«, skriver A$AP Rocky.

I opslaget beskriver han, at "oplevelsen" i Sverige har været hård for ham og gjort ham ydmyg.

30-årige A$AP Rocky, hvis borgerlige navn er Rakim Mayers, blev anholdt natten til 3. juli og har siddet varetægtsfængslet i Sverige siden 5. juli.

Han er - sammen med to andre - mistænkt for et overfald begået mod en 19-årig mand 30. juni på gaden i Stockholm.

Løsladelsen af A$AP Rocky blev meddelt fredag aften efter et langt retsmøde i Stockholm. Også hans to medtiltalte blev sluppet fri.

»Jeg vil gerne takke retten for lade mig, Bladi og Thoto vende tilbage til vores familier og venner«, skriver A$AP Rocky og henviser til sine to medtiltalte.

A$AP Rocky har nægtet sig skyldig i tiltalen om vold, selv om han har erkendt, at han både sparkede og slog den 19-årige ved optrinnet i Stockholm.

Ifølge rapperen var der tale om selvforsvar.

Der ventes dom i sagen den 14. august.

/ritzau/