A$AP Rocky får afslag på koncert i svensk fængsel

Efter at have tilbragt store dele af sommeren i svensk fængsel, ønskede rapper A$AP Rocky at give koncert der.

Fashion Awards 2019 in London
Den dømte apper A$AP Rocky - her med sangerinde Rihanna - har fået afslag på at spille en koncert i et svensk fængsel, hvor han i sommer sad varetægtsfængslet. Han blev senere dømt skyldig i voldssag. Lisi Niesner/Reuters Fold sammen
Læs mere

Den amerikanske rapper A$AP Rocky har fået afslag på at spille koncert i et svensk fængsel, hvor han i sommer sad varetægtsfængslet i en voldssag.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Afslaget bliver af den svenske kriminalforsorg begrundet med, at anmodningen kommer med for kort varsel.

»Desværre er vi tvunget til at afvise ansøgningen. En koncert vil være en omfattende proces med logistiske og sikkerhedsmæssige spørgsmål.«

»Der har ikke været nok tid stillet til rådighed, og vi er derfor ikke i stand til at godkende en koncert,« siger Vilhelm Grevik, der er sektionsleder ved kriminalforsorgen i Sverige.

Fængslet modtog mandag ansøgningen fra rapperens juridiske rådgivere. Han ønskede at spille koncert i Kronobergsfængslet eller alternativt et andet fængsel i nærheden af den svenske hovedstad, Stockholm.

I ansøgningen stod der desuden, at koncerten ville blive på godt ti sange, og rapperen ønskede at dokumentere koncerten, hvilket krævede et kamerahold på fire til fem personer.

A$AP Rocky ville have spillet koncert i et af Stockholms fængsler enten 11. eller 12. december.

I forvejen har han planlagt en koncert i den store arena Globen i Sverige 11. december.

Efter en måneds varetægtsfængsling i netop Kronoberg blev A$AP Rocky løsladt i begyndelsen af august. Senere blev han kendt skyldig i vold begået mod en 19-årig mand i Stockholm tidligere på sommeren.

Dog slap han for at skulle i fængsel igen, da han fik en betinget fængselsstraf.

A$AP Rockys borgerlige navn er Rakim Mayers. Foruden ham blev to af hans venner dømt for vold ved byretten i Stockholm i august.

Sagen vakte opsigt. Ikke mindst fordi USA's præsident, Donald Trump, blandede sig og opfordrede Sveriges statsminister, Stefan Löfven, til at løslade A$AP Rocky, mens han endnu var varetægtsfængslet.

/ritzau/