93 procent i Sydkorea er utilfredse med presset præsident

Blot fire procent af sydkoreanerne er tilfredse med landets præsident, Park Geun-hye, ifølge ny måling.

I de seneste uger har der været store demonstrationer mod Sydkoreas præsident, Park Geun-hye. Scanpix/Ed Jones Fold sammen
Læs mere

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, vågnede fredag op til en måling, der ikke ligefrem får morgenmaden til at glide nemmere ned.

Blot fire procent af de adspurgte sydkoreanere i Gallup Korea-målingen siger, at de er tilfredse med deres præsident, som er under hårdt pres i forbindelse med en korruptionssag. En af hendes bedste venner er indblandet i sagen.

Støtten i popularitetsmålingen er den laveste for en sydkoreansk præsident, siden Gallup Korea første gang begyndte at foretage målingen tilbage i 1988, rapporterer nyhedsbureauet Yonhap. Målingen bygger på svar fra 1004 sydkoreanere.

Mens kun fire procent er godt tilfredse med Park Geun-hye, melder 93 procent af de adspurgte, at de er decideret utilfredse med den måde, som Park håndterer embedet på.

Præsident Park bliver beskyldt for at lade Choi Soon-sil, der er en af hendes nærmeste venner, få politisk indflydelse. Blandt andet skulle veninden have haft adgang til fortrolige dokumenter.

Choi er fængslet og sigtet for svindel og magtmisbrug.

Anklagerne undersøger desuden, om den 60-årige Choi brugte sit venskab med Park til at afpresse pengedonationer fra store virksomheder som for eksempel Samsung.

Sagen har lagt pres på Park Geun-hye. De seneste uger har der været adskillige demonstrationer rettet mod præsidenten, hvor op mod en million mennesker er mødt op. Endnu en demonstration er varslet lørdag.

Den sydkoreanske opposition tilkendegav torsdag, at den vil forsøge at få indledt en rigsretssag mod Park.

/ritzau/Reuters