90-årig prins i højt humør efter hjerteindgreb

Den 90-årige hertug af Edinburgh er tilbage hos dronning Elizabeth efter hjerteoperation i julen.

Den 90-årige prins Philip smilede bredt og vinkede fra et åbent vindue i sin Range Rover, da han blev kørt væk fra Papworth hospitalet i det østlige England. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Radburn

Dronning Elizabeths mand, prins Philip, forlod tirsdag et hospital nær Cambridge, efter at han for fire dage siden blev akut indlagt til en hjerteoperation.

Den 90-årige prins Philip smilede bredt og vinkede fra et åbent vindue i sin Range Rover, da han blev kørt væk fra Papworth hospitalet i det østlige England.

Han skal nu komme til hægterne på det royale landsted Sandringham i Norfolk, hvor dronningen og parrets børn og børnebørn har holdt jul.

- Han ser meget frem til at komme tilbage til sin familie, hedder det i en kort erklæring fra Buckingham Palace.

Prins Philip, der er hertug af Edinburgh, blev fredag indlagt med smerter i brystet, som skyldtes en blokeret arterie omkring hjertet. Hans helbred har generelt været godt, og han har sin høje alder til trods fortsat en travl kalender.

Dronning Elizabeth, der er 85 år, var sammen med prins Philip i dette efterår på en længere rejse i Australien, hvor kongelige iagttagere talte om, at det nok var sidste gang, at det ikke længere helt unge kongepar var "down under".

Prins Philip blev født i 1921 på den græske ø Korfu. Inden han mødte Elizabeth, gjorde han tjeneste i den britiske flåde.

Kongeparret har fire børn, én af dem er tronfølgeren, prins Charles.

/ritzau/Reuters

INFOshop: Danskerne: Julen er den vigtigste tradition