80 anholdt i St. Louis efter tredje dag i streg med uro

Hvid betjent blev fredag frikendt for at have dræbt en sort mand i 2011. Siden har der været demonstrationer.

Siden fredag har borgere i byen St. Louis været på gaden for at vise deres utilfredshed over, at en hvid betjent blev frikendt for at have skudt og dræbt en sort mand i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Lott
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere end 80 personer er anholdt på grund af uroligheder i den amerikanske storby St. Louis.

Det oplyser politiet ifølge Reuters.

Siden fredag har borgere i byen St. Louis i delstaten i Missouri været på gaden for at vise deres utilfredshed over, at en hvid betjent blev frikendt for at have skudt og dræbt en sort mand i 2011.

Demonstrationerne udviklede sig søndag aften voldeligt for tredje dag i træk. Politiet brugte blandt andet peberspray mod demonstranter, der nægtede at forlade byens centrum.

Som konsekvens af urolighederne de seneste dage valgte den engelske sanger Ed Sheeran og det irske band U2 begge at aflyse koncerter i weekenden i den amerikanske by.

Det skyldtes, at politiet ikke kunne garantere for sikkerheden på grund af de udbredte demonstrationer i byen.

De mange demonstranter marcherer i gaderne i protest mod frikendelsen af den tidligere politibetjent 36-årige Jason Stockley.

Stockley, som var sigtet for drab på 24-årige Anthony Lamar Smith, har hævdet, at Smith havde en pistol, og at betjenten derfor følte sig truet og skød.

Stockley har fortalt, at Anthony Lamar Smith flygtede i sin bil, da Stockley og hans partner ville anholde ham for narkokriminalitet.

De to betjente satte efter Smith, som blev skudt fem gange i sin bil.

/ritzau/