76 betjente såret efter sammenstød med G20-demonstranter

Demonstranter og politi stødte torsdag aften og natten til fredag sammen i Hamburg i forbindelse med uro forud for G20-topmødet.

Foto: FILIP SINGER

Senest opdateret kl. 08.20.

Da torsdag eftermiddag blev til aften i den nordtyske by Hamburg, udviklede en demonstration blandt omkring 12.000 mennesker sig til sammenstød mellem politi og cirka 1000 demonstranter fra den yderste venstrefløj.

Her blev der kastet med flasker og fyrværkeri, samt sat ild til ting blandt andet biler. Politiet svarede igen med tåregas og vandkanoner.

Mindst 76 politibetjente kom til skade i forbindelse med urolighederne. Det gælder blandt andet en betjent, som måtte fragtes til en klinik med en øjenskade, fordi et kanonslag var eksploderet foran hans ansigt.

Flere personer er anholdt, oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Demonstranter bar bannere med skriften "Smadr G20" og "Velkommen til helvede".

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: FABRIZIO BENSCH.

Foto: FILIP SINGER.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE.

Foto: CHRISTOF STACHE.

Foto: ODD ANDERSEN.

Protesten blev tidlig torsdag aften blokeret af politiet, efter at omkring 1000 personer fra demonstrationen nægtede at følge politiets opfordring til at smide deres maskering.

Det førte til, at demonstranter kastede flasker og sten efter betjente.

Kort efter sammenstødene valgte arrangørerne at ophæve demonstrationen ifølge politiet.

20.000 tyske betjente fra hele landet skal passe på deltagerne ved G20-topmødet.

Allerede i weekenden var der sammenstød mellem politi og demonstranter, da myndighederne fjernede opsatte telte ved floden Elben. Også natten til onsdag stødte parterne sammen.

Her brugte betjente ligeledes vandkanoner i et forsøg på at sprede en folkemængde, der havde slået lejr før G20-topmødet, hvor verdensledere som Donald Trump og Vladimir Putin mødes.

Urolighederne er fortsat fredag morgen, hvor der er blevet sat ild til flere biler i den tyske storby. Det skriver Hamborg Politi på Twitter.

G20 er en sammenslutning af verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU. Gruppen blev dannet i 1999 som reaktion på finanskrisen i Asien.

Siden 2008 har der været årlige eller halvårlige møder. De afholdes på skift i medlemslandene.

G20 har ingen formel beslutningskraft eller myndighed. Men mødernes sluterklæringer udstikker retningslinjer for, hvad de magtfulde lande vil og kan sammen.

/ritzau/