75 forskere udsat for smittefare med miltbrand i USA

FBI mener ikke, at der ligger kriminelle handlinger bag, at 75 forskere kan være blevet udsat for smitte med miltbrandbakterier i USA.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: 75 forskere, der arbejder i statslige laboratorier i Atlanta, USA, kan være blevet udsat for levende miltbrandbakterier og bliver tilbudt behandling for at forhindre smitte fra den dødbringende organisme.

Det oplyste det amerikanske Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse torsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Ingen medarbejdere har vist nogen symptomer på miltbrandsygdom,« siger direktør for sundhed og sikkerhed ved Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse Paul Meechan til nyhedsbureauet.

FBI samarbejder med centeret om at undersøge forskernes mulige eksponering for miltbrand, men der er ikke umiddelbart fundet tegn på kriminelle handlinger i den forbindelse, oplyser talsmand for FBI Paul Bresson.

Ifølge Reuters skete den potentielle eksponering angiveligt, da forskere på et af Center for Sygdomskontrol og Forebyggelses laboratorier med højeste niveau inden for biosikkerhed ikke fulgte de korrekte procedurer for at inaktivere bakterier.

Derefter overførte de angiveligt prøver, som kan have indeholdt levende miltbrandbakterier, til et laboratorium med lavere sikkerhedsniveau, der ikke er udstyret til at håndtere levende miltbrandbakterier.

Miltbrand går også under navnet anthrax, der på græsk betyder kul, og har fået sit navn, da sygdommen kan give sorte hudbylder. Det er en akut infektionssygdom forårsaget af en bakterie, som i form af resistente bakteriesporer kan overleve i i naturen i årevis.