73-årig vandrer fundet i live efter en uge alene på et bjerg

22. juni blev Eugene Jo væk fra sin gruppe, da de vandrede på et bjerg i USA. Nu er han fundet i live.

Los Angeles. En 73-årig mand, der forsvandt under en vandretur i San Gabriel-bjergene nord for Los Angeles for en uge siden, er blevet fundet i live.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det var en helikopter, der lørdag spottede Eugene Jo ved en bjergkløft og fik bragt ham til undersøgelse på et hospital.

Det oplyser sheriffen i Los Angeles.

Eugene Jo var på vandretur, da han 22. juni blev væk fra sin gruppe i 2438 meters højde på bjerget Mount Waterman.

Lørdag blev han fundet nogle kilometer fra forsvindingsstedet.

I løbet af dagene i bjergområdet har han pådraget sig nogle hudafskrabninger og småskrammer, men ikke noget alvorligt. Det oplyser Janet Hendersen fra Huntington Hospital til lokalmediet CBS Los Angeles.

- Han har det godt. Han er vågen, taler, laver sjove jokes og er bare glad for at være genforenet med sin familie, siger Henderson.

På Twitter skriver redningsholdet Montrose Search and Rescue Team, at Eugene Jo "kunne gå og tale", selv om han på redningstidspunktet ikke havde spist i mindst fem dage.

- Han har drukket vand fra et vandløb ved Devil's Canyon. Temperaturerne var milde, og vandstanden er høj på grund af kraftige regnskyl i år, står der i opslaget på Twitter.

Ifølge CBS Los Angeles havde Eugene Jo ledt efter jordbær eller frøer til at spise, men uden at finde nogen.

Mindst 70 mennesker deltog i eftersøgningen, oplyser Jaqueline Sanchez, talskvinde for sherifkontoret i Los Angeles.

- Der var omkring 11 forskellige hold med op mod 75 mennesker, der ledte efter Eugene Jo. De blev ved med at lede i forskellige retninger (...), og i dag (lørdag red.) fandt de ham i Devil's Canyon nogle kilometer fra det sted, han forsvandt fra, udtaler Jaqueline Sanchez.

/ritzau/