72 civile og over 400 soldater dræbt i Tyrkiets offensiv

21 børn er blandt de hundredvis af ofre for Tyrkiets militære operation i Syrien. Hundredtusinder er på flugt.

En syrisk oprører, der kæmper på tyrkisk side, står klar til at rykke hen over den tyrkisk-syriske grænse og ind i de kurdiskkontrollerede områder i det nordøstlige Syrien. Offensiven, der begyndte onsdag i sidste uge, har kostet hundredvis af liv og sendt omkring 300.000 på flugt. Murad Sezer/Reuters Fold sammen
Læs mere

Tyrkiets foreløbig otte dage lange offensiv i Syrien har kostet 72 civile livet. Blandt dem er 21 børn.

Det viser en opgørelse fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR), fremgår det af organisationens hjemmeside.

På kurdisk side er 224 medlemmer af Syriens Demokratiske Styrker (SDF) blevet dræbt. 183 syriske oprørere, der kæmper på Tyrkiets side, er ligeledes blevet dræbt i løbet af de otte dages offensiv i det nordøstlige Syrien.

Omkring 300.000 civile er sendt på flugt fra offensiven, vurderer SOHR på sin hjemmeside.

SOHR følger gennem et netværk af kilder og aktivister situationen i Syrien fra et kontor i Storbritannien.

SDF har indgået en aftale med syriske regeringsstyrker om, at de indsættes i nogle af de områder, som hidtil har været kontrolleret af kurderne.

»Vi vil besvare og konfrontere den (tyrkiske offensiv, red.) i alle dens former hvor som helst i Syrien med brug af alle legitime midler, vi har til vores rådighed,« siger den syriske præsident, Bashar al-Assad, torsdag.

/ritzau/