700 turister evakueret fra Sicilien under skovbrand

Myndighederne på den italienske ø kæmpede onsdag med i alt 23 skovbrande. En enkelt mand er anholdt.

Heftige skovbrande på Sicilien sender tyk røg ind over fastlandet, og har resulteret i en veritabel masseevakuering fra de udsatte områder, med både myndigheder og civiles hjælp. En mand er arresteret under mistanke om ildpåsættelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: GIOVANNI ISOLINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Palermo. 700 turister blev onsdag evakueret under voldsomme skovbrande på den italienske ø Sicilien.

Det rapporterer en række lokale medier ifølge Reuters.

Der er fortsat ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med brandene, der har ramt kystområdet omkring Calampiso, der ligger vest for Palermo.

Borgmesteren i en nærtliggende by har anmodet om hjælp til redningsarbejdet.

- Vi har brug for minibusser og biler til at hente folk i den lille havn og transportere dem til skolebygninger. Lad os alle bidrage, skriver Matteo Rizzo, der er borgmester i San Vito Lo Capo, på Facebook.

Temperaturerne i det sydlige Sicilien har ligget over 40 grader den seneste tid. Brandmyndighederne kæmpede onsdag med i alt 23 skovbrande.

Det oplyser Italiens premierminister, Paolo Gentiloni, onsdag. Han tilføjer, at regeringen holder øje med den "svære situation på øen".

Skovbrande på skråningerne af bjerget Vesuv har sendt tykke røgskyer ind over det italienske fastland. Heriblandt Napoli.

Ifølge den italienske miljøminister er en mand blevet anholdt under mistanke for ildspåsættelse.

- Hvis nogen har sat ild til Vesuv, så vil jeg have vedkommende fængslet i 15 år, siger miljøminister Gian Luca Galletti til italienske medier.

/ritzau/Reuters