7-årig pige i Aleppo: »Det her er et afgørende øjeblik for mig - jeg vil enten leve eller dø«

Mennesker i det østlige Aleppo har to valg: flygt eller bliv dræbt. Det siger aktivister i den krigsramte by.

Den 7-årige Bana Alabed tweeter fra Aleppo. Fold sammen
Læs mere

»Vi er virkelig bange for, hvad der kommer til at ske de kommende timer og dage. Regimet og russerne forsøger at tilintetgøre os, der stadig er tilbage.«

Det er ordene fra den syriske aktivist Monther Etaky, der onsdag har fået hul igennem til omverdenen fra Aleppo.

I en telefonbesked til det svenske nyhedsbureau TT beskriver han frygten, der omslutter ham og alle andre i den østlige del af byen.

Han er sammen med sin familie fanget i den oprørskontrollerede del af byen. De venter på, at de kan blive evakueret og kørt væk fra bombardementerne.

Etaky er kritiker af den syriske præsident, Bashar al-Assad. Han håber at komme helskindet ud af Aleppo, så han kan fortælle verden om det, der er sket i den østlige del af byen siden belejringen.

»Vi har intet andet valg end at forlade Aleppo. Det er enten at flygte eller at blive tilbage og dø,« siger han.

Artiklen fortsætter under grafikken

Freelancejournalisten Zouhir Al Shimale befinder sig i det østlige Aleppo.

Han beretter på Twitter om, at folk i byen er forvirrede over, at bombardementerne er startet igen onsdag på trods af en aftale om våbenhvile.

»Bombardementerne er blevet intensiveret mod øst igen. Bomberne er faldet i en time nu,« siger han i en video lagt på det sociale medie klokken 10.30 dansk tid.

»Vi har talt mere end 50 artilleriangreb og bomber i området. Vi ved ikke, om folk er blevet dræbt, men angrebene fortsætter,« siger han i videoen, mens brag fra eksplosioner kan høres i baggrunden.

Flere civile i Aleppo har også fortalt om deres fortvivlelse på sociale medier.

En af dem er Lina Shamy, der støtter oppositionen. I et videoklip lagt på avisen The Guardians hjemmeside fortæller både unge og ældre, at de er bange.

Den 7-årige pige Bana Alabed er blevet kendt som en af stemmerne fra det østlige Aleppo. Den seneste besked fra hende kom tirsdag morgen:

»Mit navn er Bana. Jeg er syv år gammel. Jeg taler til verden lige nu fra Østaleppo. Det her er et afgørende øjeblik for mig - jeg vil enten leve eller dø,« skrev hun.

/ritzau/