65-årig kvinde får firlinger: Nu er hun mor til 17

Det lyder nærmest naturstridigt, men den er god nok: En 65-årig tysk kvinde har i tirsdags født firlinger ved kejsersnit.

65-årige Annegret Raunigk fødte i tirsdags firlinger ved kejsersnit. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICK LUX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver blandt andre RTL.

Den ældre dame, Annegret Raunigk, er blevet centrum for de tyske mediers opmærksomhed, efter hun valgte at få fertilitetsbehandling i Ukraine på trods af sin høje alder samt det faktum, at hun i forvejen har 14 børn i alderen ni til 44 år.

Hendes beslutning har blandt andet mødt kritik fra læger og medicinske eksperter.

På et hospital i Berlin fødte Annegret Raunigk tre drenge og en pige ved kejsersnit. Børnene, der blev født i graviditetens 26. uge, vejede blot mellem 655 gram og 960 gram, men ifølge RTL, der følger moderen tæt, har de gode chancer for at overleve.

Annegret Raunigk har forklaret, at hun valgte at få kunstig befrugtning, da hendes ni-årige datter sagde, at hun gerne ville have en lillebror eller lillesøster.

Familien Raunigk har tidligere været fremme i medierne, og nogle af de voksne børn har givet udtryk for, at de er uenige med moderens beslutning om at få flere børn.

Hendes 27-årige Søn Velten Raunigk har eksempelvis forklaret, at den 10-årige datter Leila bliver mobbet i skolen:

»Jeg synes ikke, det er en god idé, at mor får flere børn. Jeg ved, at hun (Leila, red.) bliver mobbet i skolen, fordi hendes mor ligner en mormor,« har Velten Raunigk sagt i et landsdækkende tv-interview.

Her forklarede han også, at familien blev opmærksom på moderens graviditet, da ”hun ikke drak vin og gik i ekstra løst tøj.”

»Jeg havde det på fornemmelsen, inden hun fortalte det til os.«

Annegret Raunigk har brugt over 150.000 kroner på fertilitetsbehandling i Ukraine, hvor hun har fået indsat befrugtede donor-æg. En fremgangsmåde, der er ulovlig i Tyskland.