60 højhuse i England klarer ikke sikkerhedstest

Flere hundrede højhuse skal testes efter den katastrofale højhusbrand i London, der kostede mindst 79 livet.

Et af de fire højhuse i Chalcots Estate i Camden i London, som myndighederne fredag bad om at få evakueret. Et brandtilsyn viste problemer med branddøre, rørisolering og plader på facaden, som var magen til dem, som var på højhuset Grenfell, hvor mindst 79 mistede livet. Scanpix/Justin Tallis
Læs mere
Fold sammen

London. 60 højhuse rundt om i England har ikke klaret en sikkerhedstest, som er udført efter den katastrofale brand tidligere på måneden i højhuset Grenfell i London.

Det oplyser ministeriet for lokalsamfund ifølge avisen The Guardian. De 60 højhuse, som dumper, ligger i 25 kommuner.

Det er navnlig højhusenes yderbeklædning, som bekymrer. Den voldsomme brand i London, som kostede mindst 79 livet, skyldtes med stor sandsynlighed, at der under en nylig renovering var monteret brændbare plader på facaden.

Et antal højhuses yderbeklædning rundt om i England har vist sig ikke at være sikre nok i tilfælde af brand. Syv af højhusene, der ikke har klaret sikkerhedstesten, ligger i London.

- Alle ejerne og brandvæsnet i disse lokalsamfund er blevet gjort opmærksom på resultaterne, og vi er i kontakt med dem alle for at støtte og tilse opfølgende handlinger.

Det siger Sajid Javid, der er minister for lokalsamfund.

Det er meningen, at flere hundrede højhuse i England skal testes for, hvor sikre de er.

Fredag blev samtlige beboere i 650 lejligheder evakueret i flere højhuse i Chalcots Estate i London-bydelen Camden. Det var på grund af mistanke til materialerne på facaderne, manglende branddøre og tvivlsom rørisolering.

/ritzau/