60 danskere savnes fortsat

150 danskere er blevet opsporet i det jordskælvsramte Chile. Eftersøgningen fortsætter efter de sidste 60.

Foto: DANIEL GARCIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske myndigheder arbejder stadig på at opspore 60 danskere, her halvandet døgn efter det kraftige jordskælv rystede Chile. Det oplyser Charlotte Slente fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ved hjælp af pårørende, der har ringet til Borgerservice, har de lavet en liste med 210 danske turister og fastboende. Den danske ambassade i Santiago, pårørende eller Borgerservice været i kontakt med 150 af dem.

- Alle har det okay. Der er ikke nogen, der er kommet til skade, fortæller Charlotte Slente.

Så nu bliver kræfterne brugt på, at finde frem til de sidste 60.

- Vores ambassade i Santiago arbejder på at få kontakt med dem. Vi arbejder også herfra, og vores redskaber er telefon, mail og sms-beskeder. Men arbejdet er selvfølgelig lidt vanskeligt, fordi kommunikationslinjerne er rigtig dårlige i det område syd for Santiago, der har været mest berørt af jordskælvet.

LÆS OGSÅ: Santiago tilbage på benene efter jordskælv

Det gør det hellere ikke lettere, at Danmark ikke har en konsul i det hårdt ramte Concepción-område.

- Vi samarbjeder nu med andre landes konsulater, der har vores lister med og kigger efter, om de kan finde og få kontakt til nogle af danskerne, siger Charlotte Slente.

Bliver ikke hentet hjem

Situationen betragtes ikke så alvorlig, at danskerne vil blive hentet hjem. Turisterne skal holde kontakt med deres rejsebureauer og finde ud af, hvornår de kan komme hjem

- Der bliver ikke indtil videre arrangeret nogen EU-koordinerede transporter ud af landet. Det står ikke lige for. Så indtil videre beder vi folk om at holde sig i ro og selvfølgelig følge anvisningerne fra de chilenske myndigheder vældig tæt og så finde ud af, hvordan man kan komme hjem på mere eller mindre ordinær vis.

Charlotte Slente pointerer endnu engang, at den altoverskyggende opgave lige nu, er at finde de sidste.

Har du oplysninger om pårørende i Chile, kan du sende en mail til bbb@um.dk eller kontakte Udenrigsministeriets døgnbemandede vagttelefon på 33 92 11 12.

LÆS OGSÅ: Nye voldsomme efterskælv ryster Chile