52 omkom i fabriksbrand i Bangladesh: Ejer anklaget for drab

Flere døre var låst med hængelås, da brand brød ud på fabrik i Bangladesh.

Det tog brandmænd mere end et døgn at få slukket fabriksbranden i Rupganj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Munir Uz Zaman/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politi i Bangladesh har lørdag anholdt ejeren af den fabrik, hvor 52 omkom i en brand torsdag og fredag.

Ejeren er anholdt anklaget for drab. Hans fire sønner er også blandt de i alt otte, som er blevet anholdt efter branden, som brød ud og torsdag og først blev slukket mere end en dag senere.

Jayedul Alam, politichef i Narayanganj-distriktet, hvor fabrikken ligger, siger, at indgangen til fabrikken var blevet låst med en hængelås, da branden brød ud.

»Det var et bevidst drab,« siger politichefen.

Det står også klart, at fabrikken ikke levede op til adskillige sikkerhedskrav.

En talsmand for brandvæsenet siger, at udgangsdøren til den primære trappegang også var blevet låst med en hængelås. Derudover var der meget brandbare kemikalier og plastik lagret i bygningen.

Det er også kommet frem, at børn ned til 11 år arbejdede på fabrikken. En separat undersøgelse af brugen af børnearbejde er også rejst.

Branden brød ud på fabrikken i Rupganj, en industriby nær hovedstaden i Bangladesh, Dhaka, torsdag. Det tog mere end et døgn, før den blev slukket.

Indledningsvis var der meldinger om tre dræbte i ulykken. Dødstallet begyndte dog at stige dramatisk, da brandfolk nåede de øvre etager, hvorfra de bragte adskillige omkomne ud.

Brande forekommer relativt ofte i det sydasiatiske land. Det skyldes blandt andet lave sikkerhedsstandarder. I februar 2019 omkom 70 personer, da en brand spredte sig over flere lejlighedskomplekser i Dhaka.

/ritzau/AFP