50.000 evakueres i tysk by efter fund af bomber fra Anden Verdenskrig

Arkivfoto: Iris
Læs mere
Fold sammen

Søndag vil omkring 50.000 indbyggere i den tyske by Hannover blive evakueret fra deres hjem, mens eksperter uskadeliggør bomber fra Anden Verdenskrig.

Det skriver BBC.

Aktionen, der er den andenstørste i Tysklands historie, kommer til at påvirke en tiendedel af befolkningen i den tyske by.

Evakueringerne starter klokken ni søndag formiddag og vil formentlig slutte engang søndag aften. I det tidsrum skal indbyggerne forlade deres hjem. De er blevet rådet til at tage nødvendige ejendele så som medicin med sig, samt sørge for, at der er slukket for al gas og el.

Ifølge The Local vil tusindvis af frivillige fra området sammen med bombeeksperterne sørge for, at aktionen forløber problemfrit. Desuden står hundredvis af ambulancer klar, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hannover by har sørget for at planlægge adskillige kulturelle aktiviteter i form af guidede ture på byens museer, visning af børnefilm og spilledag for byens ældre borgere. På den måde håber man at kunne holde de indbyggere, der er påvirket af evakueringen, beskæftiget, mens aktionen står på.

Der bliver stadig fundet bomber fra Anden Verdenskrig flere steder i Tyskland, selvom det er mere end 70 år siden, at krigen sluttede.

Den største evakuering siden Anden Verdenskrig fandt sted i den tyske by Augsburg juleaften sidste år. Her blev 54.000 mennesker tvunget til at forlade deres hjem, efter en bombe på 3,8 tons blev fundet i forbindelse med byggearbejde.