50 anholdt i Bruxelles efter voldelig Libyen-demonstration

Der er ingen alvorlige skader efter voldelige scener i Bruxelles.

I store dele af Europa har der den seneste uge været demonstrationer mod slaveri i Libyen. Her foran landets ambassade i Marseille. Scanpix/Anne-christine Poujoulat Fold sammen
Læs mere

Bruxelles. Politiet i Bruxelles har anholdt 50 personer, efter at betjente blev angrebet og butikker smadret under og efter en demonstration mod slaveri i Libyen.

Det oplyser myndigheder i den belgiske hovedstad.

En gruppe af mennesker brød ud fra demonstrationen mod slaveri i Libyen, før de iførte sig masker og blev voldelige.

Episoderne fandt sted i det travle område omkring Place Louise tæt på Bruxelles' centrum, siger talsperson for politiet Ilse Van de Keere.

Bruxelles' politienhed skriver på Twitter, at "50 personer er anholdt, og der er ingen alvorlige skader".

Ifølge tv-stationen RTBF er de anholdte mellem 15 og 18 år gamle.

En politibil blev også ramt, og der blev affyret skud, siger Van de Keere. Et stort antal betjente blev indsat, og roen blev genoprettet tidligt på aftenen.

Amerikanske CNN bragte i sidste uge billeder af en episode, som tilsyneladende er en auktion af sorte mænd, der bliver præsenteret for Nordafrikanske købere og solgt som slaver.

Det er tredje gang, at der udbryder vold i Bruxelles på ganske få uger.

15. november udviklede en demonstration sig voldeligt, efter at politiet forsøgte at opløse den. Demonstrationen var ikke blevet godkendt på forhånd.

Fire dage tidligere opstod der vold, efter at Marokko havde kvalificeret sig til VM i fodbold, der spilles i Rusland til sommer.

/ritzau/AFP