5.000 franske betjente passer på skoler

Jødiske skoler over hele Frankrig kommer under overvågning af frygt for nye terrorangreb.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Franske sikkerhedsmyndigheder har udkommanderet op mod 5.000 politibetjente til at beskytte de 717 jødiske skoler over hele landet.

Ifølge Sky News sker det af frygt for nye terroraktioner i kølvandet på massakren på magasinet Charlie Hebdo og de følgende dages gidseltagninger, der kostede 17 uskyldige livet. Hertil kommer de tre terrormistænkte, Amedy Coulibaly, der blev dræbt i en jødisk butik i Paris, hvor han holdt en halv snes gidsler, samt de to brødre, Chérif og Said Kouachi. De blev dræbt i en mindre by 70 kilometer nord for Paris, hvor de havde forskanset sig i et trykkeri i byen Dammatin-en-Göele.

Frankrigs indenrigsminister Bernard Cazeneuve har mandag meddelt, at der i løbet af de næste par dage, vil blive udkommanderet soldater som forstærkning til politiet ved skolerne.

Israels premierminister, Benjamin Netahyahu, besøger senere mandag den jødiske butik, hvor gidseldramaet fandt sted.

Terrorhandlingerne har ifølge BBC også fået Frankrigs præsident, Francois Hollande, til at indkalde sit kabinet, herunder premierminister Manuel Valls, samt lederne af landets efterretningstjenester. Mødet holdes senere i dag.

Dagsordenen på mødet bliver en foreløbig evaluering af begivenhedsforløbet, samt det kritiske spørgsmål om, hvordan terroraktionerne i det hele kunne finde sted, når de to brødre i en årrække havde været under overvågning fra efterretningstjenesterne.