461 mennesker er blevet dræbt i amerikanske masseskyderier alene i 2017

Masseskyderiet i Las Vegas, der indtil nu har kostet 58 mennesker livet, er det værste skyderi i nyere amerikansk historie. Det er dog langt fra de første, der i år er blevet dræbt i et masseskyderi på amerikansk grund.

Personer flygtede fra musikfestivalen i Las Vegas, da skuddene faldt natten til mandag dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID BECKER

338 masseskyderier.

461 dræbte.

Og 1.627 sårede.

Sådan lyder en opgørelse over antallet af masseskyderier og deres ofre i USA indtil videre i 2017. I opgørelsen fra hjemmesiden MassShootingTracker.org, der samler data om masseskyderier i USA, defineres et masseskyderi som et angreb, hvor mindst fire personer er blevet skudt i løbet af en enkelt begivenhed.

Det skriver det amerikanske medie Mic, der har hentet data fra sitet.

Dermed er de tragiske begivenheder i Las Vegas søndag aften lokal tid, hvor 58 personer er døde og 515 såret, langt fra det første masseskyderi på amerikansk jord i 2017.

I juni fandt et masseskyderi eksempelvis sted, da en 66-årig affyrede op mod 100 skud fra et automatvåben mod en baseballtræning for Det Republikanske parti i USA, hvor det republikanske medlem af Kongressen Steve Scalise blev ramt af skud og overlevede efter at have været indlagt og i kritisk tilstand.

I maj gik en mand amok med et skydevåben i Mississippi, hvor otte personer – inklusive gerningsmandens svigermor og en vicesheriff – mistede livet. Og på samme dag som skyderiet i Las Vegas blev tre personer dræbt ved et skyderi i byen Lawrence i delstaten Kansas.

Det er dog vigtigt at understrege, at antallet af masseskyderier ikke er baseret på officielle tal, men på opgørelser fra organisationer som MassShootingTracker.org. Hvis man ser på den private non profit-organisation Gun Violence Archive er antallet af masseskyderier eksempelvis lavere:

I Las Vegas affyrede gerningsmanden natten til mandag dansk tid skud fra et værelse på 32. etage af The Mandalay Bay Hotel i Las Vegas, hvor politiet senere fandt manden død – angiveligt tog han sit eget liv på omkring det tidspunkt, hvor specialstyrkerne ankom til hotelværelset.

Herunder er en opgørelse over de værste masseskyderier i USAs historie, som nyhedsbureauet AFP har udarbejdet: