45 personer meldes sårede i voldsomme uroligheder i Libanon

I den libanesiske hovedstad kastede demonstranter onsdag sten mod politiet, som svarede igen med tåregas.

Modstandere af Libanons regering stimlede onsdag aften sammen foran indgangen til en politistation i Beirut, hvor demonstranter blev tilbageholdt fra natten før. Anwar Amro/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Beirut. Protester i Libanon udviklede sig voldeligt for anden aften i træk onsdag.

Næsten 50 mennesker kom til skade, da sikkerhedsstyrker brugte politistave og tåregas til at sprede demonstranterne.

Libanon er ramt af en bølge af hovedsageligt fredelige protester rettet mod landets elite.

Tirsdag aften udbrød der uroligheder i området Hamra i hovedstaden Beirut. Bankfacader blev smadret, og der blev kastet sten mod sikkerhedsstyrkerne, som svarede igen med tåregas.

Uroen fortsatte onsdag, da modstandere af regeringen kastede sten og fyrværkeri mod sikkerhedsstyrker ude foran en politistation i Beirut, hvor nogle demonstranter blev tilbageholdt fra natten før.

Politiet spredte demonstranterne med politistave og tåregas

Røde Kors i Libanon oplyser, at 45 mennesker er sårede. 35 af disse er bragt til hospitalet, hvor de modtager behandling.

Blandt de sårede er en videojournalist fra nyhedsbureauet Reuters. Også kameramænd fra de libanesiske tv-stationer Al Jadeed og MTV er kommet til skade.

I en udtalelse fordømmer fungerende indenrigsminister Raya al-Hassan volden og opfordrer demonstranterne til at opføre sig fredeligt.

- Vi accepterer ikke angreb på journalister, som gør deres pligt ved at dække begivenheder og udviklinger. Vi accepterer heller ikke angreb på sikkerhedsstyrkerne, som forsøger at opretholde sikkerheden, udtaler Raya al-Hassan.

Siden premierminister Saad al-Hariris fratræden er det hverken lykkes Libanon at fremlægge en økonomisk redningsplan eller blive enig om en ny regering.

Efter to uger med voldsomme uroligheder i landet som følge af en økonomisk krise indgav premierminister Saad al-Hariri sin afskedsbegæring den 29. oktober.

Krisen har bragt Libanon på randen af statsbankerot. Samtidig er der en generel opfattelse af, at politikerne er dybt korrupte.

I midten af december udpegede præsident Michel Auon den relativt ukendte professor Hassan Diab, der støttes af Hizbollah-bevægelsen, til ny premierminister.

Han har lovet, at han vil lytte til demonstranterne.

/ritzau/Reuters