430.000 mister strøm under orkan

New Orleans oplever massive oversvømmelser og strømsvigt som følge af orkanen Isaacs hærgen. Flere andre stater er også ramt, og meteorologer advarer om faren for tornadoer i delstaten Mississippi.

Redningsfolk kæmper for at nå frem til de beboere, der er blevet spærret inde efter oversvømmelser forårsaget af orkanen Isaac. Fold sammen
Læs mere
Foto: SKIP BOLEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: 438.000 boliger i den sydøstlige del af den amerikanske delstat Louisiana står uden strøm, efter at orkanen Isaac har været på besøg. Alene i New Orleans og omegn drejer det sig om 343.767 husstande, oplyser elselskabet Entergy.

Samtidig er New Orleans blevet ramt af oversvømmelser, da vandet er trængt ind over et dige i området Plaquemines. Oversvømmelserne i nogle af Plaquemines’ kvarterer når op på godt 2,5 meter, og redningsfolk kæmper for at nå frem til de beboere, der er blevet spærret inde.

Isaac ramte New Orleans og Louisiana i nat dansk tid, og den kraftige storm med vindstød på op til 96 kilometer i timen førte kraftige regnbyger med sig. Vandmasserne har allerede sat byens oversvømmelsessikringer på prøve.

Inde i de barrikaderede huse holder New Orleans’ borgere vejret af skræk for at Isaac skal udvikle sig og blive lige så kraftig og kaotisk som orkanen Katrina, der ramte byen for præcis syv år siden. Katrina og de medfølgende vandmasser kostede mere end 1.800 mennesker livet og udstillede myndighedernes manglende forberedelse på naturkatastrofen.

Denne gang er de imidlertid væbnet til tænderne, og et stort antal soldater og politibetjente er på plads i New Orleans for at forhindre en gentagelse af det kaos og de mange plyndringer, der fulgte i dagene og ugerne efter Katrinas hærgen.

Byens borgmester, Mitch Landrieu, har lovet sine borgere, at byen er sikret, ligesom han har forsikret dem om, at redningspersonale står parat til at iværksætte eftersøgnings- og redningsaktioner, hvis det skulle gå galt.

Der er dog ikke meldinger om døde eller alvorligt tilskadekomne i New Orleans, muligvis fordi mange indbyggere har fulgt guvernør Bobby Jindals opfordring om at lade sig evakuere frivilligt.

Meteorologer fra den nationale vejrstation advarer om, at tornadoer kan ramme tre steder i delstaten Mississippi som følge af Isaac. Alabama er ligeledes ramt af orkanen, mens Florida er sluppet relativt nådigt. På sin vej mod USA har Isaac kostet mindst 23 mennesker livet i Haiti og Den Dominikanske Republik, hvor den også har skabt alvorlige ødelæggelser.