400 flygtninge standset i tog mod Østrig - nye tog på vej

Flygtninge har stormet tog i Ungarn og er på vej til Østrig. Tidligere på dagen har ungarske myndigheder stoppet med op mod 400 flygtninge om bord.

Migranter ombord på tog fra Ungarn på vej mod Østrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: ATTILA KISBENEDEK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UNGARN: Mandag eftermiddag er et tog med mellem 300 og 400 flygtninge om bord blevet stoppet i Ungarn nær grænsen til Østrig, skriver den østrigske avis Krone Zeitung.

Samtidig forlyder det, at flere flygtninge kan være på vej i overfyldte tog i retning mod Østrig og Tyskland, efter at hundredvis af flygtninge mandag formiddag har stormet flere tog i Budapest.

Toget med de op mod 400 flygtninge blev standset klokken 13. Flygtningene kommer primært fra Syrien, men der er også afrikanske og asiatiske flygtninge om bord, skriver Krone Zeitung.

Almindelige rejsende i et tog, der er fyldt op med migranter - hovedsagelig fra Syrien er på vej fra Budapest til Wien. Fold sammen
Læs mere
Foto: LASZLO BALOGH.

Avisen skriver, at der er tale om flere tog, og at de østrigske og ungarske myndigheder er opmærksomme på, hvornår togene har forladt Budapest, og hvornår de skal ankomme til Østrig.

Det østrigske jernbaneselskab siger mandag eftermiddag, at alle med en billet får altså lov til at rejse videre, flygtning eller ej.

Lige nu rapporterer flere medier, at flygtningene strømmer ind i Ungarn fra Serbien, inden et 13 meter højt hegn bliver bygget færdig på grænsen mellem de lande.

I sidste uge blev 71 flygtninge fundet døde i en lastbil parkeret ved en motorvej i Østrig. Lastbilen kom fra Ungarn.