400 dræbt under religiøs strid i Nigeria

Rygter om et valgresultat har ført til sammenstød mellem kristne og muslimer i det centrale Nigeria, som har kostet op mod 400 mennesker livet.

Byen Jos, som er centrum for urolighederne ligger midt i Nigeria mellem det kristne syd og det muslimske nord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Akintunde Akinleye
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Voldelige sammenstød mellem muslimske og kristne bander, der er blevet udløst af et omstridt valg, har kostet hundredvis af mennesker livet i den centrale nigerianske by Jos. Urolighederne er de værste i landet i årevis.

Lokale indbyggere bragte søndag endnu flere dræbte til den vigtigste moské i Jos, hvormed det samlede antal dræbte er nået op på omkring 400.

Rivaliserende etniske og religiøse bander har nedbrændt hjem, butikker, moskeer og kirker under stridighederne, som er optrappet efter et valg i grænseområdet mellem Nigerias muslimske nord og kristne syd.

Murtala Sani Hashim, som har registreret antallet af dræbte, siger, at han har registreret 367 dræbte, men at flere lig er på vej til moskeen. En læge ved et af byens vigtigste hospitaler siger, at han har taget imod 25 lig og 154 sårede, siden urolighederne begyndte.

- Det er mest skudsår og sår fra machete-hug, siger lægen, Aboi Madaki fra Jos Universitetshospital.

Antallet af dræbte og sårede ventes at stige de kommende døgn. Nogle ofre er allerede begravet, og andre er bragt til andre hospitaler. Der var søndag relativt roligt i området, og soldater patruljerede i jeeps for at håndhæve et 24 timers udgangsforbud.

Urolighederne startede efter rygter om, at Det Helnigerianske Folkeparti (ANPP) havde tabt lokalvalget til Folkets Demokratiske Parti (PDP). ANPP opfattes lokalt som overvejende muslimsk, mens PDP ses som hovedsageligt kristent.

Jos er lokalhovedstaden for Nigerias Plateau-delstat og en af de største byer i landet. I september 2001 var Jos skueplads for en uges sammenstød mellem kristne og muslimer, der kostede flere hundrede mennesker livet.

/ritzau/