40 danskere er fortsat efterlyst

Det danske udenrigsministerium følger nøje situationen i Peru. Det sker gennem det danske generalkonsulat og den finske ambassade i Lima.

Udenrigsministeriet havde i aftes kontakt til den danske rejsebranche, der lige nu er ved at prøve at danne sig et samlet overblik over, hvor mange danskere, der er i Peru lige nu.

I aftes oplyste Udenrigsminsteriets borgerservice, at man fortsat manglede kontakt til omkring 40 danske rejsende, hvis pårørende havde henvendt sig, men i borgerservice regner man med at en stor del eller alle sandsynligvis opholder sig uden for det ramte område.

I løbet af i går modtog Udenrigsministeriets Borgerservice henvendelser fra pårørende, som ikke har kunnet komme i kontakt med danske rejsende i Peru. Ministeriet forsøger nu at etablere kontakt til de rejsende, men opgaven vanskeliggøres af, at telefonnettet er overbelastet og visse steder beskadiget.

»Vi må regne med, at en stor del af de danskere, der er i Peru lige nu, bevæger sig rundt i landet og sandsynligvis slet ikke ved, at der er sket et jordskælv i landet. Og mange er uden for mobil-dækningsområder,« oplyser Uffe Wolffhechel, der er kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

Pårørende, som ikke har kunnet få kontakt til danske rejsende i det ramte område, navnlig omkring byerne Pisco, Ica og Chincha Alta, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriet på tlf. 7013 1112.