4.400 alarmopkald på under fire timer: Hackere satte gang i samtlige sirener i amerikansk storby

Samtlige 156 sirener i den amerikanske by Dallas blev sent fredag aften aktiveret. Det skabte så stor kø på akutlinjen, at borgere i nød måtte vente i op til seks minutter på at komme igennem.

Arkivfoto: Præcis klokken 23.40 gik samtlige af Dallas 156 sirener i gang, og gjaldede i byens gader i flere timer. Fold sammen
Læs mere
Foto: LAURA BUCKMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beboere i den amerikanske storby Dallas fik sig i fredags noget af en forskrækkelse.

For klokken præcis 23.40 gik samtlige af byens 156 sirener i gang, og gjaldede i byens gader i flere timer.

Det »vækkede en masse mennesker,« fortalte administrerende direktør for byens informationskontor, Sana Syed på en pressekonference lørdag ifølge CNN.

De hylende toner fik en masse borgere til at foretage alarmopkald. Alene i tidsrummet mellem kl. 23.40 og kl. 03 blev der således registreret 4.400 alarmopkald i byen.

Selvom myndighederne på sociale medier forsøgte at gøre borgerne opmærksomme på, at der ikke umiddelbart var fare på færde, skabte sirenerne så stor trafikkø på nødlinjen, at nogen af dem, der ringede efter hjælp, måtte vente i op mod seks minutter, før de kom igennem. Det skriver CNN.

Der gik næsten to timer, før det lykkedes myndighederne at få styr på situationen og få slukket sirenerne. Det skete kl. 01.20, og forudgående var det nødvendigt at stoppe hele byens nødsystem for at genskabe roen i byen.

Borgmester: Vi er blevet hacket

Byens borgmester Mike Rawlings betegner episoden som et hackerangreb og har på Facebook lovet, at myndighederne vil igangsætte en undersøgelse af, hvordan hacket kunne ske.

»Det her er endnu et alvorligt eksempel på, at vi er nød til at opgradere og forbedre vores bys teknologiske infrastruktur,« skiver han.

Episoden skete samme dag som en terrorist dræbte fire personer i den svenske hovedstad Stockholm, og dagen efter et amerikansk luftangreb i Syrien, og med det present, kan det have tricket flere.