38 piger på vej til at bejle for Swazilands konge er omkommet

Mindst 38 piger er omkommet i en bilulykke på vej mod en ceremoni, hvor de skulle kæmpe om at blive kong Mswati IIIs nye kone.

Lastbiler med snesevis af unge piger er kørt galt i Swaziland, og mindst 38 piger er omkommet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pigerne var på vej mod den traditionelle ceremoni i Swaziland ved navn Umhlanga Reed Dance. Det er en slags skønhedskonkurrence, hvor pigerne håber at blive valgt som kong Mswati IIIs nye kone. Kongen er polygam og desuden Afrikas sidste enevældige konge.

Men årets ceremoni startede med en tragisk ulykke.

Lastbiler fyldt med piger kolliderede fredag nær byen Matsapha på Swazilands største hovedvej, skriver Times of Swaziland ifølge Reuters.

Ifølge Swazi Observer var tre lastbiler involveret i ulykken.

Umhlanga Reed Dance plejer at involvere unge piger med bare bryster, der danser og synger i små nederdele for at fange kongens opmærksomhed.

Tusindvis af piger fra hele landet samles hvert år ved kongens residens for at være med i ceremonien, men kun få familier har et køretøj og landets infrastruktur er dårlig. Derfor sidder mange piger klemt sammen på åbne lastbiler.

Festivalen, der skal fejre kvindelighed og jomfruelighed, startede lørdag.