34 anholdt ved voldsomme protester over sort mands død

I en uge har der været demonstrationer i den amerikanske by Baltimore mod politiets hårdhændede behandling af en sort ung mand, som døde kort tid efter anholdelsen. Lørdag udviklede protesterne sig voldeligt, og politiet har anholdt 34 demonstranter.

Søndag var der demonstrationer til støtte for Freddie Gray, der døde den 19. april efter en anholdelse i Baltimore. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON

USA: Politiet i Baltimore i delstaten Maryland i USA har anholdt 34 personer i forbindelse med lørdagens voldsomme protester, den sorte mand Freddie Grays død har medført.

Demonstranterne beskadigede flere politibiler og ødelagde vinduer, og politiet var nødsaget til at bære hjelme, efter demonstranter havde kastet med blandt andet vandflasker.

Borgmesteren i Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake, sagde efter anholdelserne, at hun var »dybt skuffet« over de voldelige optøjer, efter en uge med fredelige demonstrationer.

Den 25-årige Freddie Gray døde forrige søndag efter politiet havde undladt at give ham rettidig lægehjælp i forbindelse med en skade på rygsøjlen, som han pådrog sig, da han blev anholdt af politiet.

En af Freddie Grays families advokater har fortalt, at hans rygsøjle næsten var skilt fra hans nakke, og at han havde tre brækkede ryghvirvler.

Freddie Gray er den seneste i rækken af sorte mænd, der er døde som følge af at have været udsat for en hårdhændet behandling af politiet. Dødsfaldene har forårsaget et ramaskrig i USA, fordi mange opfatter hændelserne som en hårdhændet og uberettiget magtanvendelse mod sorte amerikanere.