31-årig mand sigtet for tredobbelt busdrab i Norge

Norsk politi har sigtet en 31-årig sydsudanesisk asylansøger for at have stukket tre ihjel i en bus på vej til Oslo mandag aften.

Foto: EGIL JORGEN LUND

NORGE: En 31-årig sydsudanesisk asylansøger er mandag aften blevet sigtet for tredobbelt drab i en bus på vej fra Bergen til Oslo tidligere på dagen, oplyser norsk politi ifølge nrk.no.

De dræbte er to passagerer og bussen chauffør.

»De to passagerer er en svensk statsborger i 50erne og en 19 år gammel norsk kvinde,« oplyser politimester i Sogn og Fjordane Ronny Iden.

Den dræbte chauffør er ifølge politiet en norsk mand i 50erne.

Den sigtede er bragt til skadestuen til behandling for lettere knivskader, og politiet har ikke kendskab til, at der skulle have været andre om bord på bussen.

Den formodede gerningsmand var angiveligt bevæbnet med en kniv, da han blev pågrebet af brandmænd kort før klokken 19 mandag aften.

Et større antal betjente og brandvæsnet var involveret i at pågribe manden, men der gik tilsyneladende noget tid, inden politiet forstod situationens alvor, forklarer operationsleder Venke Hope til NRK.

»Vi fik en melding om, at det var et trafikuheld. Men da vidner ville hjælpe til, fik de øje på en desperat mand i bussen,« siger han.

Politiets patruljevogn måtte køre 89 kilometer for at nå gerningsstedet på grund af flere lukkede veje i området.

Responstiden i distriktet har længe været et tema og vil nu blive evalueret, skriver tv2.no.

Kapringen fandt sted, da bussen Valdresekspressen kørte mellem Årdal og Tyin. Busselskabet har dog ikke selv yderligere informationer om den tragiske episode. Selskabets daglige leder, Kristoffer Kvamme, oplyser, at den nu vil undersøge episoden nærmere.

I mellemtiden har Valdresekpressen oprettet et informationscenter, hvor pårørende og andre berørte af buskapringen kan henvende sig.

Selskabet har tidligere været involveret i en lignende episode, skriver tv2.no.

I 2003 kaprede en mand Valdresekspressen og dræbte den 39-årige buschauffør med en kniv, inden han senere også slog en asylansøger ihjel. Gerningsmanden blev siden pågrebet, erklæret psykotisk og dømt til behandling.