3000 fanget i sydafrikansk mine efter blokering af skakt

Op mod 3200 er fanget i en guldmine i Sydafrika - måske på grund af en blokeret skakt, måske fordi en elevator er ude af drift. Der er ingen kontakt med dem.

Over 3000 arbejdere var sent onsdag fanget langt nede en guldmine i Sydafrika efter en ulykke, som medførte, at en dyb skakt er blokeret.

Det oplyser den britiske radio BBC.

Ulykken skete onsdag formiddag i Elandsrand-minen i provinsen Mpumulanga, og der har ikke været kontakt med minearbejderne siden da, sagde en talskvinde for mineselskabet Harmony Gold.

Det britiske nyhedsbureau Reuters citerer Amelia Soares, talskvinde for Harmony Gold, for at sige, at omkring 3200 arbejdere befandt sig 2200 meter under jorden. Talskvinden antyder, at der ikke var sket en ulykke, men at det elektriske kabel til en elevator var revet over.

Amelia Soares siger, at redningsfolk forsøger at redde minearbejderne ved at sænke en elevator ned ved siden af stedet, hvor de er. Hun vurderer, at de kan hentes op ad mange omgange fra og med torsdag.

Forvirringen om, hvad der i virkeligheden skete i Elandsrand-minen vokser, efter at det amerikanske nyhedsbureau AP meddeler, at et brud på et vandrør i minen formentlig fik en skakt til at styrte sammen.

AP har oplysningen fra minearbejdernes fagforening.

Harmony Gold er et af verdens største guldmineselskaber.

/ritzau/