300 breve fra Hillary Clintons e-mailkonto er officielt frigivet

Det amerikanske udenrigsministerium har nu offentliggjort knap 300 breve fra Hillary Clintons private e-mailkonto, som præsidentkandidaten brugte i sin tid som udenrigsminister.

Det amerikanske udenrigsministerium har nu offentliggjort knap 300 breve fra Hillary Clintons private e-mailkonto, som præsidentkandidaten brugte i sin tid som udenrigsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Fredag blev de første e-mail fra Hillary Clintons private mailkonto lagt online af det amerikanske udenrigsministerium.

De cirka 300 elektroniske breve lader til at bakke op om den demokratiske præsidentkandidats påstand om, at hun ikke har modtaget klassificerede oplysninger på kontoen, skriver Reuters.

Allerede i går havde det amerikanske medie The New York Times fået fingrene i de mange dokumenter, der stammer fra Hillary Clintons tid som udenrigsminister.

Det har været skarpt kritiseret, at hun har brugt sin private mailkonto som udenrigsminister, både af sikkerhedshensyn og af hensyn til offentlighedens ret til indsigt i forvaltningen. Derfor har hun ønsket at offentliggøre alle breve fra kontoen.

Indtil videre viser de blandt andet en korrespondance, hvor Hillary Clinton udtrykker betænkelighed over angrebet på den amerikanske ambassade i Benghazi i Libyen i 2012, hvor fire personer mistede livet - blandt dem USAs ambassadør.

Det angreb vakte efterfølgende kritik af det amerikanske udenrigsministerium for at afslå anmodninger om yderligere sikkerhed ved ambassaden. En sag, som Hillary Clinton som udenrigsminister tog ansvar for, og som har været en kæp i hjulet for hendes valgkamp.

Ministeriet er lige nu i gang med at gennemgå flere e-mail, der skal udgives senere hen. I alt har Hillary Clinton afleveret 30.000 sider med fra e-mailkontoen. De afslører en række forskellige korrespondancer, der handler om alt fra politiske briefinger til venskabelige brevudvekslinger med Hillary Clintons personale.