30 mennesker meldes omkommet i brændende bus i Kina

En bus brød i brand i det centrale Kina, efter den kørte galt og bragede ind i et autoværn. Mindst 30 omkom.

Mindst 30 mennesker meldes omkommet i forbindelse med en trafikulykke i det centrale Kina, hvor en stor bus står i flammer efter at være kørt galt. Langdistance busser er populære i Kina som en billig rejseform mellem landets storbyer, og der er en intens konkurrence mellem rivaliserende selskaber. Scanpix/Wang Zhao Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beijing. Mindst 30 mennesker meldes omkommet i forbindelse med en trafikulykke i det centrale Kina, hvor en stor bus stod i flammer efter at være kørt galt.

Det oplyser det statslige nyhedsbureau Xinhua ifølge AFP.

I alt var 56 mennesker med bussen, som bragede ind i et autoværn i Hunan-provinsen søndag.

Buschaufføren er blevet tilbageholdt efter ulykken, hvor 21 passagerer er kommet til skade og er blevet kørt på hospitalet. Antallet af omkomne kan stige, hedder det.

Ifølge det kinesiske nyhedsbureau er branden tilsyneladende opstået på grund af en olielækage, som blev forårsaget af sammenstødet med autoværnet i vejsiden.

Langdistance-busser er populære i Kina som en billig rejseform mellem landets storbyer, og der er en intens konkurrence mellem rivaliserende selskaber.

I de seneste år har der været en del busulykker, hvor busser er brudt i brand, og mange er dræbt eller såret. Mindst 38 mennesker omkom ved en ulykke i 2014, hvor en lastbil lastet med brændbar væske ramte en bus på en landevej i Hunan provinsen.

Trafikulykker er ikke sjældne i Kina, hvor mere end 250.000 mennesker hvert år mister livet i ulykker på vejene ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO.

I 2010 udbrød der brand i en bus med arbejdere på vej til en fabrik i det østlige Kina, hvorved 24 passagerer omkom.

I flere tilfælde er busser stukket i brand af pyromaner. Sidste år blev en mand henrettet for at have kvæstet over 30 personer i den kinesiske by Hangzho.

I 2013 tændte en selvmorder ild på en bus i Xiamen, hvorved 47 omkom - deriblandt selvmorderen.

/ritzau/AFP