30 anholdt efter angreb mod udlændinge i Sydafrika

Mindst 30 personer er blevet anholdt af politiet, efter uroligheder rettet mod udlændinge i Sydafrika.

Sydafrikas politi har anholdt mindst 30 personer, som mistænkes for at stå bag blodige overfald på udlændinge i landet. Det skriver bbc.com.

Natten til lørdag angreb flere mindre grupper butikker i flere områder i storbyen Johannesburg. I byen Alexandra brugte politiet blandt andet gummikugler for at få styr på personer, der plyndrede butikker og hjem tilhørende udlændinge.

Mindst seks personer er blevet dræbt de seneste uger under en bølge af vold rettet mod udlændinge.

Præsident Jacob Zuma aflyste lørdag en officiel rejse til Indonesien på grund af den stigende voldsbølge. Han ventes senere på dagen at besøge en flygtningelejr i Durban.

Ifølge Sydafrikas politi er mindst 50 personer blevet anholdt i Johannesburg-området, mens 112 er anholdt i den østlige havneby Durban, hvor urolighederne brød ud for omkring fem uger siden.

Sydafrika er med sin befolkning på omkring 50 millioner mennesker hjem for fem millioner immigranter fra lande som Somalia, Etiopien, Zimbabwe og Malawi samt de ikke-afrikanske lande Pakistan og Kina. Der opstår fra tid til anden uro og vold mod immigranter i Sydafrika, hvilket tilskrives høj arbejdsløshed og udbredt fattigdom.

Kenya og en række andre afrikanske regeringer har tilbudt at evakuere deres statsborgere i Sydafrika, hvis de føler sig truet.