29-årig terrormistænkt franskmand anholdt i Bulgarien

De franske myndigheder bekræfter, at en 29-årig mand er blevet anholdt i Bulgarien. Han menes at have tilknytning til de to brødre, der stod bag angrebet mod Charlie Hebdo onsdag.

Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: En 29-årig franskmand med haitianske rødder er blevet anholdt i Bulgarien, tæt på grænsen til Tyrkiet. Han mistænkes for at have forbindelse til terroraktionerne i Paris i sidste uge.

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev den 29-årige Fritz-Joly Joachin anholdt 1. januar, da han forsøgte at krydse grænsen til Tyrkiet.

Anklagemyndigheden i Frankrig har bekræftet anholdelsen og oplyser samtidig, at Fritz-Joly Joachin skulle have ført adskillige telefonsamtaler med Cherif Kouachi, den ene af de nu afdøde brødre, der stod bag angrebet mod Charlie Hebdo onsdag.

Siden de tragiske hændelser i Paris kulminerede i to gidseltagninger fredag eftermiddag har de franske myndigheder intensiveret jagten på formodede medgerningsmænd. 17 mennesker mistede livet undervejs, mens de tre terrorister - brødrene Kouachi og Amedy Coulibaly, der stod bag gidseltagningen og drabet på fire personer i et jødisk supermarked, alle sammen blev dræbt af franske specialstyrker.

De franske myndigheder jagter ifølge Sky News fortsat seks personer, der menes at have medvirket i planlægningen af attentaterne. Myndighederne har holdt alle navne for sig selv - med undtagelse af Hayat Boumeddiene, en 26-årig kvinde, der var kærester med Amedy Coulibaly, og som myndighederne mener, er lykkedes med at flygte til Syrien.