28 dræbte ved selvmordsangreb i Istanbul-lufthavn

28 er dræbt ved angreb mod lufthavn, siger Istanbuls guvernør. Ifølge ham var der tre selvmordsbombere.

Foto: OSMAN ORSAL.
Læs mere
Fold sammen

Et angreb mod Atatürk-lufthavnen i Istanbul har dræbt 28 mennesker, siger Istanbuls guvernør til tv-stationen NTV. Ifølge ham var der tre selvmordsbombere om det blodige anslag.

 

Kort forinden havde landets justitsminister meldt om ti dræbte og mindst 20 sårede ved to eksplosioner ved lufthavnen.

Tv-stationen Haberturk meldte kort forinden om 40 sårede, mens det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu ifølge Reuters skriver om cirka 60 sårede, heraf seks alvorligt.

Justitsministeren kan foreløbig kun bekræfte, at der er tale om en enkelt selvmordsbombemand.

- Ifølge de oplysninger jeg har modtaget, åbnede en terrorist ild med en Kalasjnikov ved indgangen til Atatürk Lufthavns internationale terminal og sprængte derpå sig selv i luften, siger ministeren i en meddelelse til parlamentet.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

Kort inden vurderede tyrkiske embedsmænd over for tv-stationen CNN Türk, at der kan have været tale om et selvmordsangreb. Ifølge tv-stationens oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Der er sendt et stort antal politifolk og ambulancer til stedet.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet umiddelbart efter bragene.

Sidste år brugte 61 millioner passagerer lufthavnen, der er Tyrkiets største.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb i de seneste måneder, som Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

Der er flere daglige afgange mellem København og Atatürk lufthavn i Istanbul. Ifølge Ritzaus oplysninger var forsvarsminister Peter Christensen (V) netop lettet fra lufthavnen, da eksplosionerne ramte.

Forsvarsministeren var med udenrigsminister Kristian Jensen (V) på besøg i Tyrkiet og fløj hjem til København med rutefly fra Adana via Istanbul.

Den danske ambassade i Ankara følger situationen omkring selvmordsangrebet i Atatürk-lufthavnen i Istanbul tæt.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

På nuværende tidspunkt er der ingen informationer om, at der skulle være danskere blandt de sårede eller dræbte, lyder det fra vagthavende.

/ritzau/Reuters