27-årig tilstår højreekstreme drab i østtyske Halle

Anholdt 27-årig mand tilstår skuddrab ud fra højreekstremistiske og antisemitiske motiver.

Der var planer om at gennemføre en massakre i synagogen i tyske Halle, siger den tyske rigsadvokat, dagen efter en person skød flere personer tæt på synagogen. Axel Schmidt/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En 27-årig anholdt mand i den østtyske by Halle, Stephan B, tilstår, at han onsdag begik skuddrab ud fra højreekstremistiske og antisemitiske motiver.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

To personer blev dræbt og to såret ved angrebet, der skete onsdag.

Den 27-årige har givet en detaljeret beskrivelse af forløbet til en dommer ved en føderal domstol. Det skriver dpa.

Den sigtede har tilstået i et flere timer langt retsmøde sent torsdag.

Manden handlede alene og forsøgte uden held at storme en synagoge i den østtyske by. Der var 51 mennesker i synagogen, da han indledte angrebet, som fandt sted på den jødiske helligdag Jom Kippur.

Efter det mislykkede angreb på synagogen skød og dræbte manden en 40-årig kvinde på en plads foran bygningen og en mand i et kebabspisested. Han sårede også en 40-årig kvinde og hendes 41-årige mand.

Han blev anholdt efter en skudveksling med politiet.

Stephan B filmede sine handlinger med et kamera, som han havde placeret i sin hjelm. Han livestreamede angrebet på hjemmesiden Twitch, som ejes af Amazon. Livestreamet blev ifølge Twitch set af omkring 2200 personer, før det blev fjernet.

Den 27-årige havde også uploadet et »manifest« med »racistiske og antisemitiske kommentarer«.

Den tyske rigsadvokat, Peter Frank, som er anklager i sagen, har sagt, at den 27-årige havde planer om at gennemføre en massakre i synagogen.

Efter angrebet har den tyske kansler, Angela Merkel, sagt, at alle tilgængelige midler skal tages i brug for at bekæmpe ekstremister fra den yderste højrefløj og antisemitisme.

/ritzau/dpa