27-årig risikerer tre års fængsel i Dubai for at røre en mands hofte

En skotsk mand sidder lige nu fanget i Dubai. Han risikerer tre års fængsel, efter at han rørte en mands hofte på en bar. Han ville blot undgå at spilde sin drink, siger han selv.

Et billede taget fra den ikoniske skyskraber Burj Khalifa i Dubai. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marwan Naamani

Den 27-årige skotske mand Jamie Harron fra Stirling sidder lige nu i en uheldig situation. Han er tilbageholdt i Dubai på tredje måned og kan se frem til tre års fængsel for »uanstændig opførsel«. Det skriver The Guardian.

Episoden, der førte til den uheldige situation, udspillede sig 15. juli i år, da Jamie Harron var på bar i det arabiske Dubai. Da han på et tidspunkt forsøgte at navigere gennem den tætpakkede Rock Bottom Bar, lagde han hånden på en fremmed mands hofte i forsøget på at undgå at støde ind i manden og dermed spilde sin drink.

Men det skulle han ikke have gjort, for det, der for en ung skotsk mand kan virke ganske harmløst og helt normalt, er ikke uden konsekvenser i Dubai. I hvert fald ikke i denne situation, hvor politiet valgte at fængsle ham i fem dage, indtil han blev løsladt mod kaution. Jamie Harron fik dog sit pas inddraget, og han blev bedt om at blive i landet, indtil sagen var afgjort.

Det bliver den så i denne uge, hvor det forventes, at han vil blive idømt tre års fængsel. Det oplyser kampagnegruppen Detained in Dubai (Tilbageholdt i Dubai, red.) til The Guardian.

»Jamie er bekymret. Han har allerede været der i tre måneder. Det virker, som om det aldrig får en ende for ham, og han er meget frustreret,« siger Radha Stirling, der er formand for kampagnegruppen, til The Guardian.

Tilbageholdelsen har blandt andet medført, at Jamie Harron har mistet sit job og brugt mere end 250.000 danske kroner på udgifter til sagen.

Han havde forinden arbejdet i Afghanistan og var blot på en to-dages mellemlanding i Dubai, da episoden udspillede sig.

Udenrigsministeriet i Skotland har udtalt, at man yder konsulær bistand til Jamie Harron.