26 personer dræbt ved afghansk valgmøde - præsident uskadt

I alt 48 mennesker har mistet livet i to forskellige angreb i Afghanistan. Taliban tager skylden for begge.

Afghanistanas præsident, Ashraf Ghani, der her ses ved et valgmøde i Kabul i sidste uge, slap tirsdag uskadt fra et bombeangreb i den afghanske provins Paarwan. Her blev mindst 24 dræbt og over 30 såret. Omar Sobhani/Reuters Fold sammen
Læs mere

I alt 48 mennesker har mistet livet i to forskellige angreb i Afghanistan. Taliban tager skylden for begge.

En lokal embedsmand siger, at angrebet blev udført af en selvmordsbomber.

Ingen gruppe har umiddelbart taget skylden for angrebet.

Talibans kommandanter har sagt, at de vil intensivere angreb på sikkerhedsstyrker og udenlandske styrker for at få folk til at opgive at stemme ved præsidentvalget den 28. september.

Ghani håber på at blive genvalgt til endnu fem år på præsidentposten.

Sikkerheden er optrappet over alt i forbindelse med valgkampen, men situationen er blevet forværret, efter at en fredsproces mellem Taliban og USA er brudt sammen.

Forhandlinger, som ikke direkte omfattede den afghanske regering, skulle bringe over 40 års krig til en afslutning i Afghanistan. De brød sammen, da Taliban fortsatte de blodige bombeangreb mod civile trods markant fremgang ved forhandlingsbordet.

Flere iagttagere fremhæver imidlertid, at Taliban stadig er knyttet til al-Qaeda og en historie med jihad eller »hellig krig«.

»I al-Qaedas ledelse er der stadig troskab over for Talibans leder, Maulvi Hibatullah Akhunzada,« siger Afghanistankenderen Asfandyar Mir på Stanford Universitet.

»Og al-Qaeda er blevet stærkere i de seneste år. Det er sket markant siden 2017,« tilføjer han.

/ritzau/AP