25 dræbt - snigskytter fælder demonstranter i Kiev

11 ukrainske demonstranter er blevet dræbt af snigskytter, fortæller en læge, der befinder sig på Uafhængighedspladsen i Kiev. I alt har torsdagens sammenstød kostet mindst 25 liv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 25 demonstranter er torsdag blevet dræbt i sammenstød i Ukraines hovedstad, Kiev, skriver nyhedsbureauet AFP.

En læge fortæller til Berlingskes korrespondent i Kiev, Simon Kruse, at flere af ofrene er blevet skudt af snigskytter, der har taget plads på en række strategisk vigtige poster i bygningerne omkring Uafhængighedspladsen.

»Så mindst 11 døde på et felthospital i stueetagen på hotel Ukraina. Doktor siger, at de blev dræbt af politiets snigskytter,« skriver Simon Kruse på Twitter.

Billeder af snigskytter florerer på samme sociale medie, og en demonstrant, der kalder sig Andreiy, hævder over for britiske The Telegraph, at regeringen har sat sine professionelle snigskytter ind. Han hæfter sig ved skuddenes nøjagtighed og siger til mediet, at flere af ofrene er blevet skudt i hovedet.

Simon Kruse kalder torsdagens kampe de hårdeste i den tre måneder lange konflikt.

»Der blev lynhurtigt organiseret små felthospitaler, hvor de sårede blev bragt hen. Og jeg så mange sårede demonstranter, flere med skudsår og granatsplinter i ansigtet. Der er uden tvivl også mange sårede politifolk, og måske også dræbte. Det siger en del af demonstranter i hvert fald,« fortæller Simon Kruse til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det var en kæmpe offensiv. Demonstranter har generobret områder, som de tabte i tirsdags, blandt andet Det Ukrainske Hus, der var en base for dem. Demonstranter er ved at genopbygge barrikader. Der er dannet lange kæder af folk, som rækker planker, plader og bildæk fra hånd til hånd. Der står en kommandant og slynger ordrer ud om, hvor frontlinjen skal gå,« siger han.

Én af oppositionslederne, Vitali Klitsjko, erkendte torsdag formiddag, at situationen i den ukrainske hovedstad er ude af kontrol.